Home » Свят » Лойд Остин ще пропусне ключови срещи в Европа за Украйна и НАТО

Лойд Остин ще пропусне ключови срещи в Европа за Украйна и НАТО

Сподели новината

Министърът на отбраната на САЩ, Лойд Остин, ще пропусне ключови срещи в Европа тази седмица, съобщи News.bg.

Беше предвидено Лойд Остин да пристигне в Брюксел в сряда, за да председателства срещата на Контактната група по въпросите на отбраната на Украйна. Това щеше да бъде първото му пътуване в чужбина след първоначалното му хоспитализиране.

В четвъртък Лойд Остин трябваше да участва в среща на министрите на отбраната на НАТО, председателствана от ръководителя на Алианса Йенс Столтенберг.

На 23 януари Остин присъства на последната среща на Контактната група за Украйна чрез видеовръзка от дома си.

Ръководителят на Пентагона Лойд Остин беше настанен в интензивно отделение, след като е бил хоспитализиран в понеделник вечерта, съобщи уебсайтът на Министерството на отбраната на САЩ.

"Тази нощ, след поредица от тестове и прегледи, министърът беше преместен в интензивното отделение на Националния военномедицински център "Уолтър Рийд" за поддържащи грижи и внимателно наблюдение", се казва в изявление на Пентагона.

Отбелязва се, че за момента не е известно колко дълго Остин ще остане в болницата. Не се очаква настоящият проблем да повлияе по някакъв начин на процеса на възстановяването му от рак на простатата, като прогнозата "остава отлична".

По-рано беше съобщено, че Остин е бил отведен в болницата от охраната си, след като е развил симптоми, "показващи спешен проблем с пикочния мехур".

Оттогава хоспитализираният министър временно е предал задълженията си на заместник Катлийн Хикс. За инцидента са уведомени председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ, Белият дом и Конгресът.

За последен път Остин беше хоспитализиран на 1 януари поради инфекция, причинена от операция на 22 декември, свързана с рак на простатата.

Хоспитализацията на шефа на Пентагона предизвика полемика на Капитолийския хълм, тъй като за нея не беше съобщено на заместник-министъра на отбраната или на Белия дом до 4 януари. Остин също така не съобщи до 9 януари, че е диагностициран с рак на простатата.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар