Home » Свят » Макрон убеден, че Русия ще вземе на прицел Олимпиадата

Макрон убеден, че Русия ще вземе на прицел Олимпиадата

Сподели новината

Макрон убеден, че Русия ще вземе на прицел Олимпиадата

Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон „не се съмнява“, че Русия взима на прицел организацията на Олимпийските игри, „включително в информационно отношение“, като предполага, че Париж няма да е готов (за реакция), предаде Франс прес.

Русия „всеки ден подклажда факта, че не сме можели да направим това или онова, затова съществувал риск“, заяви критично държавният глава. „Това е и причината, поради която трябва да издържим. Душевната сила, вярата в собствените сили, отношението към истината са силата на демокрациите и великите нации“, заяви днес Макрон по време на откриването на олимпийски център за водни спортове в Сен Дени, край Париж.

Изказването на Макрон представлява най-категоричното му признание досега за чуждестранни заплахи за сигурността или гладкото протичане на Олимпийските игри, отбелязва Ройтерс.

Игрите ще се проведат на сложен глобален фон, като войната на Русия в Украйна и конфликтът на Израел с „Хамас“ в Газа усложняват усилията за гарантиране на сигурността на Олимпиадата.

През последните месеци Макрон зае по-твърда позиция срещу Русия, изтъквайки, че Москва трябва да бъде победена, и не изключи, че европейски войски може един ден да отидат в Украйна, въпреки че даде да се разбере, че Франция няма намерение да подбужда военни действия срещу Русия.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар