Home » Свят » Мария Захарова: Русия внимателно разследва атентата

Мария Захарова: Русия внимателно разследва атентата

Сподели новината

Руската страна внимателно и прецизно ще проведе разследване на терористичната атака в Crocus City Hall и няма да даде повод на организаторите да се "хващат" за неточности. Това съобщи пред ТАСС официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

"Ние разбираме, че стилът и фактите, потвърждаващи предишните действия на киевския режим, подкрепян от Запада, могат и очевидно водят до подходящи заключения, но все пак трябва да изчакаме резултатите от разследването. Това трябва да се направи внимателно, проверено, включително и заради паметта на загиналите, на жертвите, защото не трябва да даваме повод на тези, които организираха тези терористични атаки – не просто ги извършиха, а ги организираха – да се придържат към някакви неточности", отбеляза дипломатът.

Захарова припомни и думите на руския президент Владимир Путин, който подчерта, че разследването на терористичната атака трябва да се проведе "в най-висока степен професионално, обективно, без политически пристрастия".

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу по време на разговора си с френския си колега Себастиен Лекорню заяви, че Русия разполага с информация за украинската следа в организирането на терористичната атака.

"Има информация за украинска следа в организацията на терористичната атака", съобщи след преговорите руското министерство на отбраната.

Стана ясно, че САЩ и Иран са предупреждавали руското разузнаване, че има данни за подготвяна терористична атака. Москва призна за получения сигнал от Вашингтон, но се оправда, че той не бил много конкретен.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар