Home » Свят » Междусъседско напрежение! Мексико отказа да приема мигранти, депортирани от Тексас

Междусъседско напрежение! Мексико отказа да приема мигранти, депортирани от Тексас

Сподели новината

Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор остро разкритикува закон на Тексас, който ще даде право на щатските правоприлагащи органи да арестуват хора, заподозрени в незаконно преминаване на границата между САЩ и Мексико, като каза, че Мексико няма да приеме никого, репатриран от Тексас.

"Позволете ми да кажа това веднъж завинаги, ние няма да приемем депортации от тексаското щатско правителство", каза Лопес Обрадор в сряда на ежедневната си пресконференция.

Законът, който беше блокиран отново късно във вторник от федерален апелативен съд, само часове след като Върховният съд на САЩ разчисти пътя за влизането му в сила, е драконовски, дехуманизиращ и несправедлив, каза Лопес Обрадор, подчертавайки, че това ще доведе до дипломатически отговор от Мексико.

"Ние се противопоставяме на този драконовски закон, той е напълно в противоречие с правата на човека, напълно дехуманизиращ, антихристиянски, несправедлив, той нарушава нормите на човешкото съвместно съществуване (и) не само международното право, но дори нарушава Библията", каза той.

Законът, познат като SB4 постановява, че преминаването на границата би се смятало за незаконно и наказуемо със затвор, което единствено ще увеличи броя на депортираните, според противниците му.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар