in

Мианмар има най-кървавия си ден.Протестиращи, убити от изстрели в главата

Насилието в Мианмар е безкрайно. Полицията и военните стрелят силно срещу цивилни, а в медиите се казва, че над 90 души губят живота си в национални протести. Докато ЕС и САЩ реагират с ужас, Русия описва Мианмар като „надежден съюзник“.

Повече от 90 души са убити в национални демонстрации срещу военните в Мианмар. Вестник “Мианмар сега” съобщава, цитирайки данни от 40 града. За разлика от тях вестник “The Irrawaddy” говори за 59 смъртни случая, включително три деца на седем, десет и 13 години. Според ООН това е „най-кървавият ден“ от преврата в началото на февруари. “Насилието е напълно неприемливо и трябва да спре незабавно”, се казва в изявление.

В официалния ден на паметта на армията протести срещу поглъщането избухнаха в големи части на страната, като търговския мегаполис Янгон, северната област Мандалай и южната част на Баго. Твърди се, че военни членове и полицейски служители са използвали живи боеприпаси и са се насочвали към хедшотове срещу невъоръжени цивилни.

От: 1den.bg

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

received 195463235379799 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Купони въпреки нощния вечерен час

Купони въпреки нощния вечерен час

received 1124369934691706 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Малцинствата са два пъти по-склонни да останат безработни

Малцинствата са два пъти по-склонни да останат безработни