Home » Свят » Мисия невъзможна! Белият дом работи за успех на сделката за заложниците в Газа

Мисия невъзможна! Белият дом работи за успех на сделката за заложниците в Газа

Сподели новината

САЩ работят усилено с Израел и посредниците Катар и Египет, за да преодолеят оставащите различия по сделката за заложниците, с която да бъде установена пауза в сраженията между Израел и "Хамас", заяви днес държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, цитиран от Ройтерс, пише БТА.

Канцеларията на израелския премиер Бенямин Нетаняху днес нарече най-новите предложения от страна на "Хамас" по сделката за заложниците нереалистични, но каза, че делегация ще отпътува за Катар, за да обсъди позицията на Израел относно потенциално споразумение.

В свое изказване по време на посещение в Австрия Блинкън заяви, че фактът, че Израел ще изпрати екип, отразява "усещане за възможност и за спешност" за постигане на споразумение за освобождаване на заложниците. "Имаме разговори, които се случват сега, докато си говорим тук, и аз съм убеден, че те ще продължат през идните дни", каза Блинкън пред репортери.

Канцеларията на Нетаняху днес каза също, че премиерът е одобрил плановете за военна операция в град Рафах в южната част на ивицата Газа, където се намират повече от един милион души и добави, че армията подготвя оперативни въпроси и евакуация на цивилното население.

Блинкън каза, че САЩ искат да видят ясен и приложим план за военната операция в Рафах, включително за предпазване на цивилните от опасност, но добави, че Вашингтон засега не е видял такъв план.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар