Home » Свят » Напрежение между Тайван и Китай

Напрежение между Тайван и Китай

Въоръжените сили на Тайван са открили 28 самолета на Китайската народноосвободителна армия близо до острова тази сутрин. Това се казва в изявление на тайванското министерство на отбраната.

Според него те включват изтребители J-10, J-16, стратегически бомбардировачи H-6, самолети за ранно предупреждение KJ-500, многоцелеви самолети Y-9, самолети-цистерни Y-20, както и дронове CH-4.

Както се отбелязва в изявлението на ведомството, 20 самолета са пресекли т.нар. средна линия на Тайванския проток или са навлезли в идентификационната зона на ПВО на острова.

Тайван се управлява от собствена администрация от 1949 г., когато останките от силите на Гоминданг, водени от Чан Кайши (1887-1975), избягаха там след поражение в Гражданската война в Китай. Оттогава островът е запазил знамето и някои други атрибути на бившата Китайска република, които са съществували на континента преди комунистите да дойдат на власт. Пекин смята Тайван за една от провинциите на Китайската народна република.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар