Home » Свят » Насрочена е пресконференция с Путин на 14 декември от Кремъл

Насрочена е пресконференция с Путин на 14 декември от Кремъл

Сподели новината

Кремъл е насрочил пресконференция на президента Владимир Путин за 14 декември, съобщи Ройтерс, като се позова на руската медия РБК, цитирана от БТА.

РБК цитира източник, пожелал да остане анонимен. Събитието ще бъде предавано по телевизията.

Путин, който все още не е обявил кандидатурата си за президентските избори през март следващата година, е участвал в ежегодното събитие, което се състои от голяма пресконференция и масов формат за въпроси и отговори.

Нито един от двата формата обаче не беше организиран миналата година, когато руските войски нахлуха в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Владимир Путин се срещна днес с министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на руския генерален щаб Валерий Герасимов, за да обсъдят бъдещето на войната в Украйна, съобщава Ройтерс.

На кадри, публикувани от Кремъл, се вижда как Путин разговаря с Шойгу, Герасимов и генерал Сергей Рудской, началник на оперативния отдел на руския генерален щаб, в щаба на Южния военен окръг на руските въоръжени сили в Ростов на Дон.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви: "След като приключи официалното си посещение в Астана, Владимир Путин пристигна със самолет в Ростов и посети командването на Южния военен окръг".

"На върховния главнокомандващ беше показано ново военно оборудване. Държавният глава изслуша доклади за хода на специалните военни операции', се казва в изявлението на Кремъл. Според Ройтерс Путин е посетил командването на Южния военен окръг и миналия месец.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар