Home » Свят » НАТО разположи разузнавателни самолети в Литва

НАТО разположи разузнавателни самолети в Литва

Сподели новината

НАТО разположи разузнавателни самолети в Литва, за да "наблюдава руската военна дейност близо до границата на алианса", се посочва в изявление цитирано от Sky News.

Самолетите AWACS ще могат да "откриват самолети и ракети на стотици километри. Те са "ключова способност за ранно предупреждение за НАТО", се допълва в съобщението.

"Агресивната война на Русия срещу Украйна увеличи нашия фокус върху средата за сигурност в региона на Балтийско море“, е заявил действащият говорител на НАТО Дилън Уайт.

Миналата седмица, в резултат на ударите на руски дронове близо до територията на НАТО, САЩ разположиха четири допълнителни изтребителя F-16 в Румъния, за да подобрят мисията на НАТО за наблюдение на въздуха.

Източник: ФОКУС

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар