Home » Свят » Нетаняху: Израел „не успя“ в опита си да сведе до минимум цивилните жертви в Газа

Нетаняху: Израел „не успя“ в опита си да сведе до минимум цивилните жертви в Газа

Сподели новината

Израел прави всичко по силите си, за да измъкне цивилните от опасността, докато се бие с Хамас в Газа, включително пуска листовки, предупреждаващи ги да бягат, но опитите му да сведе до минимум жертвите "не бяха успешни", каза премиерът Бенямин Нетаняху в четвъртък, цитиран от Ройтерс.

Той беше попитан от американската телевизия CBS News дали убийството на хиляди палестинци от Израел, докато отмъщава за атаката от 7 октомври на управляващата в Газа въоръжена групировка Хамас, ще подхрани ново поколение та омраза.

„Всяка смърт на цивилни е трагедия. Правим всичко възможно, за да изведем цивилните далеч от опасността, докато Хамас прави всичко, за да ги държи в опасност“, каза г-н Нетаняху.

„Така че ние изпращаме листовки, обаждаме се по мобилните им телефони и казваме: „напуснете“. И много от тях са напуснали“, каза г-н Нетаняху.

Израел заяви, че целта на военната му кампания е да унищожи Хамас.

„Ще се опитаме да завършим всичко това с минимални цивилни жертви. Това се опитваме да направим: минимални цивилни жертви. Но за съжаление не успяваме.“

Палестинските цивилни поеха тежестта на продължилата седмица военна кампания на Израел в отговор на атаката на Хамас.

Инцидентът на 7 октомври, по твърдения но Израел, уби 1 200 души, а Хамас също взе около 240 души за заложници.

Здравните власти в Газа, считани за надеждни от ООН, казват, че най-малко 11 500 души са потвърдените убити при израелската бомбардировка и сухопътна инвазия. Над 4 700 от тях са били деца.

Две трети от 2,3-милионното население на Ивицата Газа е останало бездомно от войната.

В четвъртък военновъздушните сили на Израел хвърлиха листовки в части от Южна Газа, казвайки на хората да се евакуират за собствената си безопасност.

Израел също използва брошури в Северна Газа, за да предупреди цивилните.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар