Home » Свят » Нигерия смята, че може да се нареди сред напредналите нации

Нигерия смята, че може да се нареди сред напредналите нации

Министърът на информацията и националната ориентация на Нигерия Алхаджи Мухамед Идрис призова за единство сред гражданите и за насърчаване на демокрацията, което да доведе до придобиване на ползи и развитие, предаде нигерийската новинарска агенция НАН.

Идрис отправи този призив, когато служители и някои членове на Северния централен район на управляващата партия "Всички прогресивни сили", водени от нейния председател Алхаджи Бава Риджау, бяха при него на аудиенция в Абуджа.

Според Идрис демокрацията е нищо, ако не води до напредък, развитие и единство между хората.

"Именно поради тази причина президентът Бола Тинубу постоянно насърчава двойната концепция за единство и икономически просперитет на нашия народ. Като главен имиджмейкър на Нигерия, това е посланието, което разпространявам и аз", подчерта той.

"Националната преориентация е в основата на промяната и надеждата, която всички желаем за тази страна. Всеки от нас носи отговорността да постъпи правилно", изтъкна министърът.

Той призова членовете на "Всички прогресивни сили" да се обединят и да се ангажират повече, за да могат да постигнат велики неща за страната.

Министърът също така наблегна на необходимостта партията да мобилизира хората към общо разбиране и споделена визия за това каква трябва да бъде страната, като добави, че това може да бъде постигнато чрез партийния механизъм на всички нива.

Той обясни още, че Нигерия има голям потенциал, който може да я постави на световната карта на напредналите нации, като призова гражданите да превърнат потенциала в реалност.

Междувременно Риджау, от името на Националния работен комитет на "Всички прогресивни сили" и на районните ръководства, поздрави министъра за заслуженото му назначение.

Риджау обясни, че когато Идрис е влязъл в партията, той е донесъл положителни промени, които са довели до убедителната ѝ победа на изборите на щатско и национално ниво.

От своя страна координационният председател на председателите от Северния централен район Съндей Фагбеми заяви, че техният район винаги е била кокошката, която снася златни яйца.

"Време е фермерът да пожъне това, което е посял. Северният централен район иска да се придвижи до мястото, на което се предполага, че трябва да бъдем", каза той.

"Вярваме във вас, уважаеми господин министър, вярваме във вас. Нашите лидери вярват във вас", подчертава Фагбеми.

Лидерката на жените в Северния централен район на управляващата партия Захра Ауду заяви, че жените в Южна Нигерия са по-адекватно представени в управлението, отколкото тези в Северния централен район.

"Би било добре, ако на нашите жени се даде възможност, дори това да са длъжностите на технически асистенти и специални съветници. По този начин нашите жени ще получат нови възможности да имат адекватен принос в управлението", каза тя.

Източник: БТА

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар