Home » Свят » Нов лагер за руски военнопленници ще бъде открит от Украйна

Нов лагер за руски военнопленници ще бъде открит от Украйна

Сподели новината

Нов лагер за руски военнопленници ще бъде открит скоро в Украйна, съобщи украинският държавен проект на Координационния щаб по въпросите на военнопленниците "Искам да живея", цитирана от News.bg.

Проектът обяснява увеличаването на броя на руските военнопленници с положението на фронта, намаляването на мотивацията на руските войници и отказа на руската страна да размени пленници.

Той стартира на 19 септември миналата година, два дни след обявяването на частична мобилизация в Русия, и се занимава с руски военни, които се предават с подразделенията си или поотделно.

Проектът гарантира, че условията в новия лагер, който в съответствие с Женевската конвенция е разположен дълбоко в тила, ще отговарят на всички международни стандарти по същия начин, както във вече действащия лагер Запад-1, който отвори врати през май 2022 г.

"На руските затворници ще бъдат осигурени медицински грижи, три хранения на ден, връзки с роднини, както и постоянен достъп до представители на Международния червен кръст", се казва още в изявлението на проекта.

Украинските власти не разкриват информация колко точно лагера за руски военнопленници има в страната и колко хора се намират там.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар