Home » Свят » Нов тежък удар за Украйна: руската армия влезе в Работино

Нов тежък удар за Украйна: руската армия влезе в Работино

Сподели новината

Съобщава се, че руските войски са влезли в Работино (на укр. Роботине), село в южната част на Запорожка област, което Украйна си върна миналата година, предаде The Telegraph.

Позовавайки се на руското министерство на отбраната, агенция Интерфакс съобщи, че руските войски са превзели някои сгради в селото, но не е ясно дали украинските войски са се изтеглили напълно от него.

Отвоюването на Работино от Украйна в края на август беше един от малкото успехи в нейното контранастъпление миналата година.

Новината за влизането на Русия в селото идва на фона на речта, която Путин трябва да произнесе в годишното си обръщение към парламента и нацията днес, както и скорошното важно превземане на Авдеевка от Москва. Работино се намира на десет километра южно от фронтовия град Орихив.

Украинските сили в момента изпитват критичен недостиг на боеприпаси, заради което са принудени да се изтеглят от определени населени места, за да не губят жива сила. В САЩ все още има колебание дали да бъде продължена военната подкрепа към Киев. Изминаха над 2 години от пълномащабната инвазия на Путин.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар