Home » Свят » Нощна атака с дронове: Русия атакува Одеса и Николаев

Нощна атака с дронове: Русия атакува Одеса и Николаев

Сподели новината

Отбранителните сили на Южна Украйна предадоха информация за последиците от нощната атака с дронове-камикадзе в областите Одеса, Николаев и Виница, съобщава Би Би Си и News.bg.

Според доклада нападението е продължило повече от пет часа. В тези три области са свалени общо 10 дрона. ВВС на украинските въоръжени сили по-рано съобщиха, че общо 17 дрона са атакували Украйна, 11 са били свалени (още един е свален в Днепропетровска област).

В Одеса е поразена гражданска инфраструктура, незавършена висока сграда е повредена от удар с дрон, регистрирани са щети и върху сграда на учебно заведение (счупен покрив, счупени прозорци), се казва в доклада. Няма пострадали хора.

В Николаев е поразена и гражданска инфраструктура, повредени са жилищни сгради, промишлен обект и спортно-оздравителен комплекс. Няма данни за жертви, съобщи украинската армия.

Във Виницка област, според информациите, отломки от свалени дронове са паднали върху инфраструктурно съоръжение (не се уточнява кое) и е възникнал пожар. Няма съобщения за жертви.

Русия не коментира последната нощна атака с дрон. Ден преди това срещу Украйна беше извършена нова комбинирана атака с повече от 40 ракети и над 20 дрона камикадзе, съобщиха властите. Руското министерство на отбраната твърди, че целите са били предприятия от военно-промишления комплекс. В Киев беше ударена 18-етажна жилищна сграда, при което загинаха четирима души. Още един е загинал в Николаев.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар