Home » Свят » Обвиниха НАТО, че ще удари Беларус и Русия

Обвиниха НАТО, че ще удари Беларус и Русия

Първият заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Беларус генерал-майор Игор Корол заяви, че с висока степен на вероятност по време на демонстрационни полети на стратегическа бомбардировачна авиация на НАТО се разработват варианти за нанасяне на удари по Беларус и Руската федерация.

Това са САЩ. „Тази година са извършени девет такива полета над прилежащата територия“, каза Кинг в интервю за CTV в неделя. „И с голяма степен на вероятност можем да кажем, че по време на тези демонстрационни полети, до Република Беларус и в Руската федерация „, предаде News.bg.

По думите му всяка седмица Министерството на отбраната регистрира над 30 полета на различни разузнавателни самолети на страните от НАТО и участва целият арсенал на авиацията, от стратегически разузнавателни самолети до тактическо разузнаване и нанасяне на удари по безпилотни летателни апарати, отбелязва ТАСС.

Както отбеляза кралят, ако направим исторически паралели, тогава „знаем за“ случайни „полети в навечерието на Великата отечествена война“. „Като цяло тези полети тестват готовността на нашата система за противовъздушна отбрана да се противопостави, каза кралят. – Тъй като всяка агресия започва преди всичко с масовото използване на авиацията.

И по този начин тя е насочена към проверка на нашата готовност за отблъскване на агресията. И ние сме готови. “ В средата на април началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Беларус Виктор Гулевич обяви продължаващата дейност на НАТО близо до границите на Беларус и Русия, изразяваща се в разполагането на разузнавателни центрове и подобряването на военната инфраструктура. Все пак Беларус и Русия са готови да отразят агресията.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената