Home » Свят » Общо 17 ареста в Италия и САЩ свързани с мафиотската фамилия Гамбино

Общо 17 ареста в Италия и САЩ свързани с мафиотската фамилия Гамбино

Сподели новината

Арестувани са седем души в Италия и десет в САЩ при съвместна италианско-американска полицейска акция срещу предполагаеми членове на сицилианската мафия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Разследването е продължило две години и е било насочено срещу клана Гамбино в Ню Йорк, както и приближени от Сицилия, уточняват от полицията. При разследването се е установила връзка между Ню Йорк и Сицилия и "американски интерес към организационните дела на сицилианската мафия Коза Ностра", заявиха в изявление властите.

В Ню Йорк Гамбино е една от петте исторически значими италианско-американски мафиотски фамилии. Повдигнати са обвинения в убийство, лихварство и незаконно разпространение на наркотици на членовете.

Полицията каза, че на заподозрените сега италиански граждани са повдигнати обвинения за връзки с мафията и други произтичащи от това престъпления, докато арестуваните в САЩ са подведени под отговорност за престъпно сдружаване, изнудване, палеж, конспирация и манипулиране на публични търгове.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар