Home » Свят » Опашка от 2300 камиона задръсти украинско-полската граница

Опашка от 2300 камиона задръсти украинско-полската граница

Сподели новината

Близо 2300 камиона са се струпали на украинско-полската граница заради блокадата от полски фермери, съобщи представителят на Държавната гранична служба на Украйна Андрей Демченко.

"Най-големите опашки са на ГКПП „Ягодин“ и „Шегини“. Там полските фермери изобщо не пропускат камионите, които се насочват към Полша. За последното денонощие около 70 товарни автомобила са преминали през ГКПП „Ягодин“ към Украйна, а на ж.к. пункт "Шегини" – около 20", цитира Демченко изданието "Обществени новини".

Представител на Държавната гранична служба каза още, че през нощта е получена информация от полска страна, че полските фермери са решили да спрат блокирането на движението в посока ГКПП Краковец до 13 март. „Но дали това наистина е така, трябва да видим“, добави Демченко.

От ноември миналата година полските превозвачи и фермери периодично провеждат демонстрации, блокирайки контролно-пропускателните пунктове на границата с Украйна. От 9 февруари до 10 март в цялата страна е обявен пореден протест срещу вноса на украинска селскостопанска продукция. Фермерите настояват за ограничаване или пълна забрана на вноса на евтини селскостопански продукти от Украйна. Протестът беше подкрепен от ръководството на Министерството на земеделието на Полша. Както съобщи депутатът от Върховната рада Ярослав Железняк, общите загуби на държавния бюджет на Украйна поради блокадата на контролно-пропускателните пунктове на полската граница възлизат на 20 милиарда гривни (над 523 млн. USD).

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар