Home » Свят » Осем души са ранени при земетресение в Алмати ВИДЕО

Осем души са ранени при земетресение в Алмати ВИДЕО

Сподели новината

Осем души са получили различни наранявания в Алмати в резултат на земетресението. Трима от тях са пострадали след скок от прозорци на втория и третия етаж на сграда. Това съобщи Министерството на здравеопазването на Алмати, цитирано от ТАСС.

Всички пострадали веднага са откарани в болници в града.

След прегледа двама от тримата пострадали са изпратени за амбулаторно лечение. Състоянието на третия пациент се оценява като тежко и той е настанен в болница, съобщиха от ведомството. Още петима души са пострадали, докато са бягали от сградата. След оказване на необходимата медицинска помощ те също са изпратени за амбулаторно лечение.

Според казахстанските сеизмолози силата на трусовете в Алмати е била около 5 бала. Тогава много жители на града напуснаха домовете си, страхувайки се от вторични трусове.

Както беше съобщено по-рано, земетресение с магнитуд 7,1 беше регистрирано в Китай близо до границите с Киргизстан и Казахстан. Епицентърът е бил на 121 км западно от китайския окръг Аксу и на 270 км югоизточно от Алмати. Трусове са усетени в Казахстан, Киргизстан, Узбекистан, както и в Азербайджан, съобщиха от Националния научен център за сеизмологични наблюдения и изследвания към министерството на извънредните ситуации на Казахстан.

Второто земетресение за деня е станало в 09:18 ч. пекинско време тази сутрин в Синдзян-Уйгурския автономен регион, съобщи централната китайска телевизия.

Според Китайския сеизмологичен мрежов център (CENC) епицентърът на земетресението с магнитуд 5,2 по Рихтер се намира на 41,19 градуса северна ширина, 78,84 градуса източна дължина. Епицентърът се е намирал на дълбочина 10 километра.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар