Home » Свят » Отвориха ключов пропускателен пункт на границата между Афганистан и Пакистан

Отвориха ключов пропускателен пункт на границата между Афганистан и Пакистан

Сподели новината

Афганистан и Пакистан отвориха тази сутрин ключовия пропускателен пункт "Торхам" на общата си граница, след като той беше затворен в продължение на десетина дни, предаде Франс прес, като се позова на афганистански и пакистански представители.

Затварянето на пропускателния пункт блокира хиляди тирове от двете страни на границата.

Представител на пакистанските гранични власти, поискал да остане анонимен, потвърди пред АФП, че пунктът е бил отворен.

"На преговори бе постигната договореност, че до 31 март пакистанските и афганистанските шофьори ще могат да преминават през границата без визи и паспорти. От 1 април обаче както визите, така и паспортите ще бъдат задължителни", поясни пакистанският представител.

Представител на афганистанските гранични власти каза, че тировете вече могат да преминават през границата, след като Пакистан се е съгласил, че афганистанските шофьори могат да влизат на пакистанска територия без паспорти и визи.

Много афганистанци нямат паспорти, отбелязва АФП.

Пунктът "Торхам", който обичайно е много натоварен, бе затварян на няколко пъти през последните месеци, след като Пакистан поде кампания за изгонването на афганистанците без документи от територията си и за връщането им в Афганистан.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар