Home » Свят » Открито е доказателство за директното финансиране на „Хамас“ от Иран, заяви израелската армия

Открито е доказателство за директното финансиране на „Хамас“ от Иран, заяви израелската армия

Сподели новината

Според изявление на Израелските сили, в обширната система от тунели под ивицата Газа са били открити доказателства за финансови потоци между Иран и ислямистката организация "Хамас", съобщиха ДПА и БТА.

Главният армейски говорител Даниел Хагари каза, че израелски войници са открили документи за финансови трансфери в периода 2014–2020 г. на обща стойност над 150 милиона долара от Иран към "Хамас" и нейния лидер в ивицата Газа Яхия Синуар.

Въоръжените сили на еврейската държава публикуваха снимки на няколко документа, както и снимки на пликове и пари в брой. Информацията не може да бъде независимо проверена.

"Това е още един пример за това как Иран изнася терор в Близкия изток", посочи Хагари. "Терорът, който Иран изнася и произвежда, е глобален проблем", се казва още в изявлението.

След Ислямската революция от 1979 г. Иран обяви Израел за свой заклет враг. Заедно с други милиции като "Хизбула" в Ливан и бунтовниците хуси в Йемен, "Хамас" е част от така наречената "Ос на съпротивата" – мрежа от групи, които се борят срещу Израел и получават финансова и материална подкрепа от Техеран.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар