Home » Свят » Очаква се ЕС да одобри нови санкции срещу Русия на 24 февруари

Очаква се ЕС да одобри нови санкции срещу Русия на 24 февруари

Сподели новината

На 24 февруари очакваме Европейският съюз да одобри допълнителни санкции срещу Русия, тъй като този ден се навършват две години от руското нахлуване в Украйна. Това беше съобщено днес пред Европейския парламент в Страсбург от белгийския външен министър Хаджа Лабиб, представляващ Белгийското председателство на Съвета на ЕС, предаде БТА.

Тя отбеляза, че засега ЕС остава много далеч от постигането на целта за осигуряване на необходимите боеприпаси за украинските сили. По нейните думи се предвижда до края на март да бъдат доставени около 520 хиляди от обещаните един милион снаряда.

Присъединяването на Украйна към ЕС е само въпрос на време, посочи Лабиб. Председателят на ЕП Роберта Мецола добави, че ЕС досега е осигурил на Киев подкрепа за 88 млрд. евро и снощи евродепутатите и Съветът на ЕС са одобрили окончателно осигуряването на още 50 млрд. евро до 2027 г., съобразно решенията на Европейския съвет.

Уверена съм, че Украйна ще надделее и ЕС ще бъде до нея през цялото време, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Ще има още мъка и страдание в Украйна, но страната вече успя да си върне над половината от завзетите земи, допълни тя. По нейните думи ЕС досега е успял да повиши с 40 на сто възможностите си за производство на боеприпаси.

Г-н Путин, направихте грешка, защото не разбирате какво води свободния човешки дух и не приемате, че стремежът на човека към свободата винаги ще побеждава, обърна се тя към руския президент. Путин не разбира, че ако хората имат избор, те избират свободата; не разбира, че за украинците войната е нещо различно от това, което е за руските войници, заяви Фон дер Лайен.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар