Home » Свят » Още една провокация от Ким! Северна Корея подготвя нов тест на шпионски сателит до декември

Още една провокация от Ким! Северна Корея подготвя нов тест на шпионски сателит до декември

Сподели новината

Северна Корея е уведомила Япония за плана си да изстреля ракета с космически сателит между 22 ноември и 1 декември в посока Жълто море и Източнокитайско море. Това съобщава "Ройтерс", като цитира изявление на японската брегова охрана.

Припомняме, че ако тестът се осъществи, това ще бъде трети опит на ядрената държава тази година да изведе шпионски сателит в орбита.

Два предишни опита се провалиха. След последния опит през август учените от Северна Корея обещаха да опитат отново през октомври.

Изстрелването ще бъде първото, откакто лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун направи рядко пътуване в чужбина през септември и посети най-модерния руски космически център, където президентът Владимир Путин обеща да помогне на Пхенян да построи сателити.

Пхенян заяви, че планира флотилия от сателити за наблюдение на движенията на американски и южнокорейски войски.

Северна Корея изстреля сателит на 31 май. Новата ракета-носител Chollima-1 се повреди поради нестабилност в двигателя и горивната система.

Страната се опита да изпълни мисията на 24 август, но отново се провали, след като ракетният ускорител показа проблем по време на третия си етап.

САЩ, Южна Корея и Япония възприемат като провокация ракетните тестове на Пхенян.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар