Home » Свят » Още по-скъпо на почивка в Гърция! Магистралните такси в южната ни съседка тръгват нагоре

Още по-скъпо на почивка в Гърция! Магистралните такси в южната ни съседка тръгват нагоре

Сподели новината

Скачат цените на магистралните такси в Гърция от началото на следващата година, съобщиха от Министерството на транспорта в Атина, съобщава БНР.

Говорителят на правителството в Атина обяви нови по-високи цени на платените пътища в Гърция от първи януари следващата година. Цените се покачват постепенно в рамките на три години.

През следващата година при увеличение на таксите с около 8% пътуването на лек автомобил по отсечката Солун – Атина цената ще е струва 34 евро, маршрутът Атина – Патра – 13 евро, за Атина – Янина ще се плаща 42 евро на автомобил. През следващите две години от 2025 година върху тази цена ще се начисляват нови 2 процента увеличение.

За настоящата година цените не се покачиха, защото правителството блокира повишението след споразумение с фирмите, които поддържат националната пътна мрежа.

От началото на следващата година обаче влиза ново споразумение с по-високи цени, съобразени с индекса на инфлацията, подчертават от Министерството на транспорта.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар