Home » Свят » Под иранска заплаха: Израел мобилизира нови резервисти за ПВО

Под иранска заплаха: Израел мобилизира нови резервисти за ПВО

Сподели новината

Израелската армия (IDF-ЦАХАЛ) ще мобилизира допълнително резервисти към своите части за противовъздушна отбрана. Това съобщи The Times of Israel, като се позова на военни служители.

Според вестника този ход е следствие от иранските заплахи за отговор на предполагаемото убийство от страна на Израел на генерала от Корпуса на гвардейците на ислямската революция Мохамед Реза Захеди. Той беше убит при въздушен удар по иранското консулство в Дамаск.

Както уточнява телевизия "12", Израел е в състояние на повишена бойна готовност заради потенциалния отговор на Иран на удара в Сирия. Според израелските власти нападението може да наложи по-сериозен отговор от страна на ЦАХАЛ.

Медии от Близкия изток спекулират, че режимът на аятоласите в Техеран планира комбинирана атака с "дъжд" от дронове и ракети, изстреляни от неговите бази срещу стратегически места в Израел.

Израелските сили редовно нанасят удари по Сирия. Сирийските власти подкрепиха действията на палестинската групировка Хамас, чиито бойци нападнаха Израел през октомври 2023 г. В момента ЦАХАЛ води война срещу движението в Ивицата Газа. Израел е мобилизирал 300 000 резервисти за войната срещу Хамас.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар