Home » Свят » Под тежък обстрел! Израелската армия засили ударите си срещу „Хамас“ в Хан Юнис

Под тежък обстрел! Израелската армия засили ударите си срещу „Хамас“ в Хан Юнис

Сподели новината

Израелските военни заявиха днес, че са засилили операциите си в южния град Хан Юнис в ивицата Газа, като са били унищожени десетки цели на палестинското ислямистко движение "Хамас" при въздушни и артилерийски удари, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Според изявлението израелските военновъздушни сили и артилерията са поразили около 50 цели в рамките на шест минути в опит да "засилят оперативните действия в района".

Местните жители заявиха, че са били изненадани от бързото настъпление на израелските танкове, предизвикало нови сражения с палестинските бойци. В един от жилищните комплекси някои семейства използваха социалните мрежи, за да съобщят, че не могат да напуснат домовете си заради танковете по улиците на града.

Палестинската групировка "Ислямски джихад" каза, че е атакувала два танка с ракети и е взривила сграда, в която са влезли израелски войници.

Град Хан Юнис е в центъра на военната офанзива на Израел през последните седмици, отбелязва Ройтерс.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар