Home » Свят » Полша настоява пред ЕС: Наложете санкции върху селскостопански продукти от Русия и Беларус

Полша настоява пред ЕС: Наложете санкции върху селскостопански продукти от Русия и Беларус

Сподели новината

Полша възнамерява да поиска от ЕС да наложи санкции върху селскостопански продукти от Русия и Беларус. Това заяви днес полският премиер Доналд Туск при посещение в литовската столица Вилнюс, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Подобно на голяма част от Европа през последните седмици Полша е обхваната от протести на земеделски производители, демонстриращи срещу екологичната политика на ЕС и нелоялната според тях конкуренция от страна на украински стоки. Миналата седмица Туск заяви, че пазарните смущения се дължат и на селскостопански продукти от Русия и Беларус и не изключи възможността за въвеждане на ограничения.

"Бих искал да ви информирам, че днес ще се обърна към председателя на Парламента с предложение за резолюция, с която се призовава Европейската комисия да наложи санкции върху хранителните продукти от Русия и Беларус", заяви Туск по време на съвместна конференция с министър-председателя на Литва Ингрида Шимоните.

По думите му съвместните действия биха били по-ефективни от мерки, въведени от отделни държави. Шимоните заяви, че Вилнюс ще подкрепи инициативата.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар