Home » Свят » Полша: Не искаме украинско зърно! Няма да слушаме Берлин и Туск

Полша: Не искаме украинско зърно! Няма да слушаме Берлин и Туск

Полша ще наложи от полунощ удължаване на забраната върху вноса на украинско зърно, след като Европейската комисия реши днес да не предприема такава стъпка.

"Полша ще удължи забраната. Няма да слушаме Берлин, Туск и Вебер", заяви полският премиер Матеуш Моравецки пред агенция ПАП, предаде БТА.

"Ще удължим тази забрана (. . .) въпреки несъгласието на Европейската комисия. Ще го направим, защото е в интерес на полския фермер", заяви Моравецки, цитиран от Ройтерс.

По-рано днес стана ясно, че българският фермерски съюз, който е член на европейската земеделска организация "Копа и Коджека", се включва в националния протест на земеделските производителите. Решението е взето от Управителния съвет на организацията, заяви председателят Георги Стоянов в съобщението до медиите. Протестните действия в страната и столицата ще се започнат на 18 септември от 10:00 часа, като ще включват блокиране на гранични пунктове, главни пътища и автомагистрали.

Поводът за ескалиране на напрежението в земеделския сектор е решението на Народното събрание да не бъде продължена забраната за внос на селскостопански стоки от Украйна. Инициативният комитет, в който влизат всички организации у нас, формулира пет основни искания към управляващите.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар