Home » Свят » Полша: Никой не вярва на Владимир Путин, Русия нямаше да напада и Украйна

Полша: Никой не вярва на Владимир Путин, Русия нямаше да напада и Украйна

Сподели новината

Полски депутати изразиха съмнения относно изявлението на руския президент Владимир Путин, в което той изключи нападение срещу държавите членки на НАТО Полша и Латвия. Путин заяви това по време на интервюто си за американския журналист Тъкър Карлсън, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Председателят на долната камара на полския парламент Шимон Холовня предупреди днес хората да не вярват и да се успокояват с уверенията, дадени от Путин, който заяви в интервюто, че Москва би изпратила руски войски в Полша само в случай, че Варшава нападне Русия.

Холовня нарече Карлсън "полезен идиот" на руската пропаганда, цитиран от телевизия Те Фау Ен 24. "Дадохме трибуна на лъжец, убиец и международен терорист", добави полският политик за публикуването снощи интервю.

Запитан дали може да си представи сценарий, при който би изпратил руски войски в Полша, страна членка на НАТО. Путин отговори: "Само в един случай, ако Полша нападне Русия. Защо? Защото ние нямаме никакъв интерес в Полша, Латвия или където и да било другаде. Защо бихме го направили? Просто нямаме никакъв интерес."

Москва няма териториални претенции към тези страни, подчерта Путин.

Интервюто бе дадено в Москва във вторник и е излъчено в сайта на журналиста на адрес tuckercarlson.com.

На фона на бушуващата война в Украйна Путин е станал смъртоносна заплаха за Полша, Европа и свободата, каза Холовня. "Трябва да спрем тази заплаха на всяка цена", добави той. Полската армия се подготвя за няколко сценария, каза полският вицепремиер и министър на националната отбрана Владислав Кошиняк-Камиш.

"Нищо не може да притъпи нашата бдителност и подобни изявления със сигурност няма да го направят, защото не са правдоподобни", каза министърът за интервюто на Путин.

Руски медии обсипаха с похвали президента Путин след интервюто, което той даде на десния американски телевизионен водещ Тъкър Карлсън, посочва ДПА.

Много статии, особено в държавните и прокремълските медии, се фокусират върху обхвата и потенциалното въздействие от 127-минутното видео с разговора между журналиста и руския президент, което беше излъчено снощи (американско време), отбелязва агенцията.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар