Home » Свят » Поради военната позиция на Алла Пугачова, Русия отмени концертите на дъщеря ѝ

Поради военната позиция на Алла Пугачова, Русия отмени концертите на дъщеря ѝ

Сподели новината

Концертите на певицата Кристина Орбакайте в градовете в Сибир и Далечния изток се отменят поради "искания от страна на патриотичната общност", съобщава Руската служба на Би Би Си.

"Патриотичната" общественост обвинява Орбакайте, че има американско гражданство. Тя е дъщеря на Алла Пугачова. Именитата руска естрадна прима зае ясна антивоенна позиция. Концертите на Орбакайте, планирани за март, бяха едновременно отменени в Новосибирск, Красноярск, Иркутск, Улан-Уде, Благовещенск и Хабаровск.

Властите във Владивосток не бързаха да забранят нейния концерт. От кметството заявиха, че тя не е "чуждестранен агент" и че няма други правни основания концертът да бъде забранен по искане на т. нар. "патриотичната" общественост.

В сряда обаче кметът на Владивосток Константин Шестаков изпрати писмо до организаторите на концертите на Кристина Орбакайте и Диана Арбенина и им "препоръча" да отменят изявите си в града.

В четвъртък стана известно, че концертът на заслужената артистка на Русия Кристина Орбакайте, който беше планиран във Владивосток на 19 март, е отменен. Решението е взето съвместно от организаторите и концертната зала "Феско хол", където трябваше да се проведе събитието, съобщава ТАСС.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар