Home » Свят » Поредният пакет със санкции срещу Русия от ЕС

Поредният пакет със санкции срещу Русия от ЕС

Сподели новината

Европейският съюз е наложил 11 пакета санкции срещу Русия. Страните членки започват дискусии и ще предложат 12-ти пакет, който ще се фокусира върху забраната за внос на руски диаманти, предадоха европейски дипломати и представители, предаде БТА.

„Алроса“, руската държавна минна компания, все още не е част от компаниите, на които са им наложени санкции, въпреки че голям брой западни бижутери са бойкотирали руските диаманти.

Жозеп Борел, шеф на европейската дипломация, заяви пред в. "Файненшъл таймс", че ЕС е получил подкрепа от страните членки на Г-7 за ембарго върху руските диаманти.

Следващата седмица ще започнат дискусиите по пакета. Очаква се първо да бъде одобрен от Еврокомисията и след това и от Съвета на ЕС. Белгия ще изготви предложението, което ще се обсъжда.

През септември Полша предложи ембарго върху руските диаманти и втечнен петролен газ, а Естония поиска в пакета да бъде включен и втечненият природен газ, въпреки че ЕС не държи да създава нови затруднения на този пазар, посочва Ройтерс.

Урсула фон дер Лайен, президентът на Еврокомисията, заяви наскоро, че ЕС планира да забрани руските диаманти, да замрази активи и да наложи забрана за пътуване на още 100 човека, свързани с режима в Кремъл, както и да затегне спазването на тавана на цената на руския петрол, цитира БТА.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар