Home » Свят » Президентът на Украйна отказва да разпише плана за мобилизация

Президентът на Украйна отказва да разпише плана за мобилизация

Сподели новината

От месец юни на бюрото на Володомир Зеленски стои нов план за мобилизация на украинците на фронта, но президентът на Украйна не желае да го разпише. Той не се поддава на натиска на военните да го разпише възможно най-скоро, предава Bloomberg.

Този план, вече одобрен от Върховната рада, предвижда по-специално намаляване на възрастовата граница от 27 на 25 години, което ще даде на армията около 140 000 допълнителни потенциални новобранци.

Зеленски обаче настоява за стриктно разписан проект, който да отговаря по-добре на нуждите на изтощена от войната страна.

Украйна се подготвя за още една трудна военна зима.

По-специално, както пише Bloomberg, президентът иска да види какви конкретни цели могат да бъдат постигнати чрез приемането на този план, как новобранците ще бъдат разпределени между военни части и как ще бъде направена ротацията на военнослужещите, които са се сражавали на фронта в продължение на 21 месеца.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар