Home » Свят » Принц Хари и новата му работа
received 537735603862446 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Принц Хари и новата му работа

Принц Хари и новата му работа

Хергоцът на Съсекс вече е част от стартъп и ще работи в подкрепа на психичното здраве.
Принц Хари намери нова работа: херцогът на Съсекс се присъедини към стартъп, чието име е BetterUp, като главен служител, предоставящ услуги, свързани с психическото здраве и обучение за клиентите онлайн, пише CNN.

Новината за работата на Хари беше обявена седмици, след като той и неговата съпруга Меган Маркъл дадоха интервю пред Опра Уинфри, в което те разговаряха за трудностите пред психичното си здраве, с които е бил съпътстван животът им в кралския дворец.
Джулия Чатърли от First Move разговаря с главния изпълнителен директор на BetterUp Алекси Робишо относно ролята на принц Хари в компанията.

“Ние сме професионална, мобилна платформа, която свързва индивидите с индивидуален преподавател, който може да е насочен към лидерството, съня, храненето и родителството. Те правят това чрез видеочат или текстови съобщения от удобството на телефона си”, посочва Чатърли.

Той отбелязва, че компанията използва машинно обучение и изкуствен интелект, за да помогне на откриването на преподаватели, които да са най-подходящи за клиентите.
Каква ще бъде ролята на принц Хари в компанията?

“Можем да променим глобалния диалог, така че да не мислим за психичното здраве като липса на психична болест, а да мислим за психичното здраве като ефективност и реализиране на потенциала. Това е огромното глобално влияние, от което BetterUp може да бъде част”, разказа главният изпълнителен директор на компанията.

Според него принц Хари може да помогне за ускоряването на мисията на компанията, разширявайки глобалната ѝ общност, обхват и влияние върху всичко – от продуктовия опит до подпомагането на партньорствата с компании и огранизации в световен мащаб.

По думите на Робишо първото и най-важно нещо за Хари е кой е той като човек, като впечатляващи са желанието му да бъде в услуга на хората и да окаже положително въздействие на света.

“На второ място той има опит – от Heads Together до игрите Invictus… Много преди да имаме възможност да се срещнем с него, винаги съм си мечтал, че може би ще имаме късмета да работим с някой като него, който е една от водещите сили в света за психично здраве. Не бихме могли да открием някой по-добър за тази роля и сме развълнувани да работим с него”, твърди още ръководителят на компанията.

Робишо отбелязва, че PR-ът не е сред причините дружеството да започне да работи с принц Хари.

“Неговата проницателност и уникален опит са трудни за описване. Натам сме фокусирани и около тях се върти ролята му”, коментира Робишо.

Той посочва още, че възнаграждението на талантите в компанията не се обявява публично, така че няма как и това на Хари да бъде оповестено.

2021-03-26
x

Check Also

Светът се сбогува с принц Филип

Принц Филип – съпруг на британската кралица Елизабет II и херцог на Единбург принц е ...