Home » Свят » Проектът за газов хъб на Путин в Турция е пред провал

Проектът за газов хъб на Путин в Турция е пред провал

Амбициозният проект на Владимир Путин за създаване на „газов хъб“ в „приятелска“ Турция, който отново би отворил пред „Газпром“ вратите към европейския и световен пазар, се оказа на ръба на провала. Въпреки че от момента, когато Путин обяви идеята за хъба, измина вече почти година, руско-турските преговори буксуват и са придружени от разногласия, съобщава Reuters, позовавайки се на два източника, запознати със ситуацията.

По думите на единия, предмет на спора са станали въпроси, свързани с управлението. „Те се борят за това кой да управлява хъба“, уточнява източникът на агенцията. Другият събеседник на Reuters, близък до „Газпром“, потвърди за наличието на „проблема“, че страните не успяват да се договорят за управлението на проекта.

Газовият хъб, който според замисъла на Кремъл, може да се захранва за сметка на доставките по „Турски поток“ и по „Син поток“, отчаяно е необходим на „Газпром“: компанията изгуби ключовия европейски пазар, а след взривяването на „Северен поток“ се лиши от възможността да се върне на него в обозримо бъдеще.

Източник: Санкции в РФ

Бесарабски фронт

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар