Home » Свят » Путин ще бъде убит от собствените си хора: руската армия напредва на фронта с отчаяни атаки

Путин ще бъде убит от собствените си хора: руската армия напредва на фронта с отчаяни атаки

Сподели новината

Врагът знае за какво се бори: ако Владимир Путин загуби, той просто ще бъде убит от собствените си хора. Той добре осъзнава това, така че се бие до смърт, независимо от загубите. Ние не можем да си позволим това, защото уважаваме войниците, всеки от които струва злато, така че тактиката на нападение на месо е неприемлива за нас.

Това заяви украинският военен експерт Петро Черник, който пред Telegraf.com.ua коментира каква е ситуацията на фронта в Украйна. Полковникът от ЗСУ посочва, че отчаяните атаки на врага не му гарантират победа във войната.

Той направи историческа препратка с Пърл Харбър, когато японците бяха сигурни, че са осакатили Тихоокеанския флот на САЩ, но в крайна сметка губят войната именно от американците.

Според Петро Черник най-голямата грешка на Украйна е била пацифизмът. „Ще анализираме грешките на тази война, когато тя приключи. Сега можем да кажем, че основната ни грешка от 1991 г. насам беше преминаването на обществото към състояние на пацифизъм с вярата, че войните са свършили. Да, войната е голямо зло, но човечеството не може да съществува без този инструмент“, каза украинският военен.

„Нанасяйки тежки загуби на врага, всеки ден създаваме исторически прецедент“, каза още той. „За да превземат големите градове, руснаците трябва да преминат към цялостна мобилизация по принципа на Втората световна война. Ако Путин се осмели да направи това след преизбирането си, ще има на разположение до три милиона души“, коментира Петро Черник.

Той отговори и на въпроса дали е възможно скоро да видим сухопътни войски на НАТО в Украйна: „Не. Докато ракетата не удари Бундесвера и докато не се докаже, че е руска, нищо подобно няма да се случи. В същото време прогнозирам подобно развитие като сценария, предложен от Еманюел Макрон. Много е вероятно войски на европейски държави наистина да се появят на наша територия, но не като боен елемент“.

Петро Черник каза, че битката за Авдеевка е показала какво уникално нещо са направили украинските сили. Там те са нанесли загуби на врага в съотношение 1:15. „Ние сме първите в историята, издържали конвенционална война от този тип и характер, с по-малки сили срещу по-големи ресурси“, каза украинският военен, сравнявайки руската армия с монголските орди.

Междувременно Институтът за изследване на войната (ISW) съобщава, че руските сили са напреднали близо до Бахмут и Авдеевка. Заради критичния недостиг на боеприпаси ЗСУ загубиха Авдеевка след месеци на ожесточени боеве, както и няколко населени места в района. Украйна спешно се нуждае от американската военна помощ (в размер на 60 милиарда долара), която в момента е блокирана в Конгреса.

На този фон папа Франциск отправи призив към Украйна да вдигне бялото знаме и да се предаде, за да не губи повече хора във войната. Според него Украйна трябва да има смелостта да вдигне "бяло знаме" и да преговаря за прекратяване на войната с Русия. "Не се срамувайте да преговаряте, преди нещата да са се влошили още повече", каза папата. Киев реагира остро на това предложение. "Нашето знаме е синьо-жълто. Това е флагът, за който живеем, умираме и тържествуваме. Никога няма да развеем други флагове", написа украинският външен министър Дмитро Кулеба. Зеленски не коментира пряко Светия отец или позицията му в редовното си вечерно видеообръщение, но намекна, че идеята на папата няма нищо общо с усилията на религиозните фигури в Украйна да помогнат на страната. "Те ни подкрепят с молитви, с разговори и с дела. Това всъщност представлява връзката между църквата и народа", посочи Зеленски. "А не отнякъде на разстояние от 2500 км да се прави виртуално посредничество между някой, който иска да живее, и някой, който се опитва да те унищожи", посочи Зеленски.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар