Home » Свят » Първа среща на лидерите на държавите от Централна Азия и САЩ

Първа среща на лидерите на държавите от Централна Азия и САЩ

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев ще участва в първата среща на върха на лидерите на страните от Централна Азия и САЩ. Това съобщиха от пресслужбата на президента на Казахстан.

"Започна работното посещение на президента Касим-Жомарт Токаев в Ню Йорк. По време на посещението държавният глава ще направи реч на общите дебати на 78-ата сесия на Общото събрание на ООН, а също така ще вземе участие в Централна Азия – Среща на върха на САЩ“, се казва в съобщението.

Планирани са срещи на президента на Казахстан с лидерите на някои държави, ръководители на международни организации и ръководители на транснационални компании.

По-рано пресслужбата на казахстанския лидер съобщи, че Токаев е получил покана от президента на САЩ Джо Байдън за първата среща на върха на лидерите на страните от Централна Азия и Съединените щати, която ще се проведе във формат C5+1 в Генералния център на ООН Сглобяване през септември тази година.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар