Home » Свят » Разкриха кога Путин е взел решението за инвазия в Украйна

Разкриха кога Путин е взел решението за инвазия в Украйна

Сподели новината

Бившият ръководител на украинската служба за външно разузнаване генерал-лейтенант Валерий Кондратюк смята, че Владимир Путин е решил да атакува Украйна още през 2004 г. Това каза той в интервю за канала „1+1“.

Той смята, че Путин е взел това решение по време на Оранжевата революция, когато „Украйна открито каза, че нашият курс е към ЕС, към НАТО, че ние сами избираме нашия път“.

Според Кондратюк Путин в този момент е взел решение за война срещу Украйна. Още тогава е изпратил хиляди руски агенти, които е трябвало да бъдат внедрени в украинските служби и агенции в различни градове на страната.

Кондратюк коментира възможността Путин да нападне НАТО. Според него Русия в момента няма възможност да разшири войната в Европа. „Ако Путин можеше, би го направил. Но това, което иска Путин, и това, което може, са две различни неща. Тези способности днес са ограничени благодарение на героизма на нашите войници, както и западната подкрепа“, заяви Кондратюк.

Той подчерта, че всички трябва да разберат, че днес Путин е „най-големият терорист в света“ и да започнат да го преследват лично, както и неговото близко обкръжение.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар