Home » Свят » Ракетна стрелба в Баб ел Мандеб! Американски бойни кораби отговориха със залпов огън

Ракетна стрелба в Баб ел Мандеб! Американски бойни кораби отговориха със залпов огън

Сподели новината

Компанията превозвач "Мерск" каза днес, че два нейни кораба под американски флаг, преминаващи през протока "Баб ел Мандеб" и придружавани от кораби на военноморските сили на САЩ, са се върнали, след като са видели експлозии наблизо, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Докато плаваха по маршрута си, двата кораба съобщиха, че са видели експлозии наблизо и че съпровождащите ги кораби на американските военноморски сили също са прехванали няколко ракети", каза "Мерск" в изявление. Корабите и екипажът са невредими и са били придружени обратно до Аденския залив от американска флота, съобщи още компанията.

И двата плавателни съда са на датската компания "Мерск", която превозва стоки за министерството на отбраната, Държавния департамент, Американската агенция за международно развитие и други американски правителствени агенции. И двата кораба са включени в Програмата за морска сигурност и затова са били придружавани от американските военноморски сили при преминаването си през протока, каза "Мерск".

По-рано Британската организация за морски търговски операции заяви, че вчера е получила информация за инцидент на 50 морски мили южно от Мока, Йемен.

"Съобщено е за експлозия на около 100 метра от кораба, от дясната му страна. Корабът и екипажът са в безопасност, няма информация за ранени или за нанесени щети", се казва в изявлението.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар