Home » Свят » Русия заплаши Франция

Русия заплаши Франция

Сподели новината

Френският президент Еманюел Макрон все повече въвлича страната си във военни действия в Украйна, което абсолютно не е в интерес на неговия народ. На това обърна внимание прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, предаде агенция ТАСС.

"Г-н Макрон е убеден в своята линия за нанасяне на стратегическо поражение на страната ни. Той продължава да повишава нивото на пряко участие на Франция в тази война. От наша гледна точка това по никакъв начин не отговаря на интересите на французите“, каза говорителят на Владимир Путин.

Прессекретарят на президента на Руската федерация отбеляза, че през последните дни от Париж се чуват много противоречиви изявления. "От една страна, г-н Макрон започва да обсъжда възможността за изпращане на военни контингенти в украинската война. От друга страна, френският външен министър категорично отрича възможността за изпращане на такива контингенти. Има много активна вътрешнофренска и вътрешноевропейска дискусия (по този въпрос)“, заяви представителят на Кремъл.

Френският президент Еманюел Макрон призова във вторник в Прага съюзниците на Украйна "да не бъдат страхливци" пред лицето на една "станала неудържима" Русия, като изглежда направи връзка със спорните си коментари относно възможността за изпращане на западни войски в раздираната от война страна. Макрон каза по-рано, че НАТО може да изпрати войници на украинския фронт, но тази идея не беше подкрепена от САЩ и другите членки на алианса.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар