Home » Свят » Русия: Крим е затворен въпрос

Русия: Крим е затворен въпрос

Сподели новината

Крим и Севастопол са неразделна част от Русия, въпросът за тяхната собственост е затворен завинаги. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от агенция ТАСС.

"Въпросът за собствеността на Крим и Севастопол е затворен. Полуостровът е неразделна част от Руската федерация", каза Лавров. Крим има ясни перспективи за по-нататъшно развитие, Русия е решила много от проблемите, наследени от Украйна, заяви министърът.

"През последните години успяхме да преодолеем много от проблемите, наследени от Украйна. Имайки ясни перспективи за по-нататъшно развитие, жителите на Крим могат да гледат в бъдещето с увереност и оптимизъм", каза руският дипломат.

"Преди 10 години – на 16 март 2014 г. – на референдум жителите на Крим самостоятелно, съзнателно определиха бъдещето си, като се обединят с Русия", отбеляза ръководителят на МВнР. "Поздравявам всички жители на полуострова с десетата годишнина от историческото обединение с Русия", завърши Лавров.

Украинският полуостров Крим беше окупиран от руснаците през 2014 година. Крим международно е признат за украинска територия, а "референдумите" там бяха незаконни.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар