Home » Свят » Русия не може да поеме контрол над небето на Украйна
d180d183d181d0b8d18f d0bdd0b5 d0bcd0bed0b6d0b5 d0b4d0b0 d0bfd0bed0b5d0bcd0b5 d0bad0bed0bdd182d180d0bed0bb d0bdd0b0d0b4 d0bdd0b5d0b1d0b5 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Русия не може да поеме контрол над небето на Украйна

Русия не може да поеме контрол над небето на Украйна

"Безаналоговите" въоръжени сили на Русия не могат да установят контрол над небето на Украйна. Тя държи контрола върху по-голямата част от въздушното си пространство, обяви днес разузнаването към британското министерство на отбраната и допълни, че Русия не е успяла ефективно да унищожи военновъздушните сили на тази страна или да възпре украинската военновъздушна отбрана, предаде Ройтерс.

Според ведомството Русия има много ограничен достъп по въздух до северна и западна Украйна и руските военни дейности основно са фокусирани върху южна и източна Украйна с цел осигуряване на подкрепа за руските сухопътни сили.

Русия продължава да взима на прицел украински военни обекти и логистична инфраструктура в цялата страна, казва британското военно разузнаване. То твърди освен това, че при повечето руски въздушни удари по Мариупол вероятно са използвани гравитационни бомби, които са без прецизно насочване, което намалява способността на Русия да прави разграничения при нанасяне на ударите и увеличава риска от цивилни жертви.

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че руските цели са много по-големи от войната в Украйна, предаде ДПА. "Крайната цел на руското ръководство е не само да завземе територията на Украйна, а да разчлени цяла Централна и Източна Европа и да нанесе глобален удар по демокрацията", заяви Зеленски в традиционното си вечерно видео обръщение, публикувано късно снощи в Телеграм. В свободния свят на практика всички разбраха, че инвазията в Украйна е само началото, добави украинският президент.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-04-27

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Киев съобщава за 20 000 предполагаеми военни престъпления

По данни на властите в Киев за трите месеца на руската агресия в Украйна са ...