Home » Свят » Русия позволява сваляне на безпилотни самолети от частни охранители на горивно-енергийните комплекси

Русия позволява сваляне на безпилотни самолети от частни охранители на горивно-енергийните комплекси

Сподели новината

Секретарят на Генералния съвет на "Единна Русия" и първи заместник-председател на Съвета на федерацията Андрей Турчак заяви, че според проектозакона, внесен в Думата, специалните охранители на горивно-енергийните комплекси ще имат право да свалят безпилотни самолети, цитирана от News.bg.

Руската служба на Би Би Си цитира Турчак, който пише в своя канал в Телеграм: "В момента това право имат само правоохранителните органи, служителите на ведомствената охрана и частните охранителни фирми, които охраняват обекти с висока необходимост от антитерористична сигурност.

В Камарата на общините е внесен законопроект за признаване на такива права. Законопроектът също така ще изясни концепцията за зони за сигурност за горивни и енергийни комплекси, включително въздушното пространство над региона.

Нападенията с дронове срещу руски горивни и енергийни комплекси започнаха, след като Русия започна мащабна инвазия в Украйна и интензивни бомбардировки на украинската територия. Според Турчак само през първата половина на 2023 г. са регистрирани около 50 инцидента с дронове по горивни и енергийни обекти.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар