Home » Свят » Русия променя военната си доктрина заради провала на инвазията в Украйна

Русия променя военната си доктрина заради провала на инвазията в Украйна

Русия и Китай споделят обща цел за модернизация: да постигнат доминация в процеса на вземане на решения при бъдещи войни, коментира Институтът за изследване на войната, предаде БТА.

В анализ, публикуван на сайта му, американският мозъчен тръст отбелязва, че и двете страни се стремят да подобрят качеството на военния си персонал въз основа на уроците от войните през последните две десетилетия.

Русия по-конкретно се опитва да направи нововъведения в своята военна доктрина и операции, за да компенсира неуспехите си в началото на инвазията в Украйна. Тя поставя акцент върху подобряването на командната верига и важнота значение на информационната сфера, пише Институтът за изследване на войната.

Що се отнася до Китай, той има за цел да използва нова доктрина и технологии и да внедри цивилна експертиза за нуждите на въоръжените си сили, за да изпревари във военен план Съединените щати, които засега имат превъзходство в това отношение. Той по-конкретно иска да модернизира методите за обучение на своите военни, за да компенсира липсата им на боен опит, посочва базираният във Вашингтон аналитичен център.

В заключение Институтът за изследване на войната призовава правителството на САЩ да направи оценка на заплахата от усилията за модернизация на Китай и Русия и да се стреми да се възползва от техните пропуски и слабости.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар