Home » Свят » Русия след обидата на Байдън към Путин: Няма да стане само с извинение

Русия след обидата на Байдън към Путин: Няма да стане само с извинение

Сподели новината

Коментарът на Джо Байдън, че Владимир Путин е „луд кучи син“, не може да бъде решен с „просто извинение“, каза руският посланик в Съединените щати, предаде The Telegraph.

Анатолий Антонов каза: „Малко вероятно е сегашната ситуация да бъде разрешена с прости извинения и властите на САЩ няма да се съгласят да направят това”. „Строго погледнато, не очакваме адекватен отговор. С наближаването на изборите през ноември в Америка, този вид говорене става рутина”, заяви руският дипломат. Антонов обвини президента на САЩ, че продължава да унищожава „останките от положителното наследство на руско-американските отношения“.

Руският посланик в САЩ заяви още, че „желанието на Запада да нанесе стратегическо поражение на Русия е нереалистично и утопично“. По думите му Русия води в Украйна „битка за отечеството срещу нацизма“.

„Това е последната екзистенциална заплаха – климатът. Ние имаме един откачен кучи син като този човек Путин и други и винаги трябва да се притесняваме от ядрен конфликт“, каза по-рано американският президент Джо Байдън по време на митинг в Сан Франциско. Руският президент Владимир Путин заяви, че изказването на Байдън, че Путин е "откачен кучи син", показва защо според Кремъл за Русия ще е по-добре, ако Байдън е президент на САЩ, а не Доналд Тръмп.

Кремъл посочи че думите на американския президент Джо Байдън за руския му колега Владимир Путин са позорни за САЩ и за тези, които си служат с подобна лексика, правейки неудачен опит да изглеждат като "холивудски каубои". "Използването на подобен език от американския президент срещу държавния глава на друга страна едва ли ще засегне нашия президент", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортера от държавната телевизия Павел Зарубин. "Това обаче унижава достойнството на тези, които си служат с подобна лексика."

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар