Home » Свят » Русия: Съществуват всички предпоставки за подписване на споразумение между Азербайджан и Армения

Русия: Съществуват всички предпоставки за подписване на споразумение между Азербайджан и Армения

Сподели новината

Говорителят на Кремъл, Дмитрий Песков, заяви, че все още е рано да се говори за конкретни срокове за сключване на мирен договор между Азербайджан и Армения, но че съществуват всички предпоставки за подписването на такова споразумение, предаде БТА. Песков подчерта, че вече е решен основният въпрос за принадлежността на Нагорни Карабах, като Армения призна принадлежността на региона към Азербайджан. Въпреки това, той посочи, че все още има много технически детайли, които трябва да бъдат уредени преди финализирането на договора.

Песков подчерта също така, че Русия не може да участва пряко в мирния процес между Армения и Азербайджан, но има определена роля като гарант на споразумението. Руските миротворци продължават да работят в региона и се стремят да помогнат на жителите на Нагорни Карабах да се върнат към своите места на пребиваване.

След пълното прекратяване на военните действия в Нагорни Карабах, руските миротворци продължават да се грижат за цивилните граждани, които са останали в региона, осигурявайки им места за почивка и топла храна.

След смъртта на руските миротворци в Нагорни Карабах, се води разследване, но все още няма подробности за случилото се.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар