Home » Свят » Ръст на асистираните самоубийства в Калифорния

Ръст на асистираните самоубийства в Калифорния

Процентът на жителите на американския щат Калифорния, които искат асистирана от лекар смърт, се е увеличил с 63% от 2021 година насам, предаде Aleteia.org.

Католическата църква твърдо се противопоставя на тази практика, която е довела до смъртта на 850 души само през 2022 година.

Медицинската процедура се предлага в две форми: първата е самоубийство с лекарска помощ, при което се предписват смъртоносни лекарства на пациент, който сам си прилага лекарството. Втората се нарича евтаназия с помощта на лекар, при която лекарят прилага лекарствата, слагащи край на живота.

И двата метода са против ученията на Католическата църква, като Конференцията на католическите епископи на САЩ е против това законодателство. Всички форми на асистирано самоубийство подкрепят „лъжата, че има такова нещо като живот, който не си струва да се живее“.

Статистически доклад отбелязва, че въпреки че е имало 5168 души, на които законно са предписани смъртоносни лекарства между 2016 г. и 2021 г., само 3349 (64,8%) действително са взели лекарството и са починали. Това предполага, че около 35% от тези, на които са били дадени лекарствата за край на живота, са променили мнението си и не са могли да прекрачат границата да сложат край на живота си. Някои отбелязват, че тези числа в Калифорния са „трагично нарастващи“.

В момента има девет американски щата със закони, които позволяват самоубийство с лекарска помощ, като още три обмислят законопроекти, които биха легализирали тази практика.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар