Home » Свят » САЩ заявиха, че не са имали предварителна информация за удара срещу иранското консулство в Дамаск

САЩ заявиха, че не са имали предварителна информация за удара срещу иранското консулство в Дамаск

Сподели новината

САЩ нямат предварителна информация за въздушния удар срещу иранското консулство в Дамаск, заявиха американски представители, съобщиха Ройтерс и БТА.

Според Иран ударът е извършен от Израел, като при него са загинали двама генерали и петима съветници по военни въпроси, членове на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция, както вече ФАКТИ съобщи.

Неназован американски представител заяви, че малко преди вчерашната атака Израел е съобщил на САЩ, че ще предприеме действия в Сирия, но не е казал каква е целта им. Вторият американски служител заяви снощи, че Израел "не ни е уведомил предварително". И двамата представители пожелаха анонимност.

Иран съобщи днес, че ще отмъсти на Израел за удара, поразил консулството в сирийската столица. Израел не пое отговорност за нападението, което уби седем членове на иранските Гвардейци на Революцията, елитна паравоенна и шпионска организация.

САЩ нямат нищо общо с удара по консулството на Иран в Дамаск, заяви пък Джон Кърби, говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом, предаде Франс прес. "Не сме били замесени по никакъв начин в това", допълни Кърби.

Ударът породи опасения от ескалация на конфликта в Близкия изток, отбелязва Франс прес.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар