Home » Свят » САЩ не могат да открият изчезнал стелт изтребител

САЩ не могат да открият изчезнал стелт изтребител

Американската армия отправи необичаен призив към жителите на страната – да помогнат за откриването на изчезнал стелт изтребител, съобщават световните агенции. Следите на самолета F-35, струващ милиони долари, са се изгубили вчера, предаде bTV.

Властите уточняват, че след злополука при полет в южния щат Южна Каролина пилотът е катапултирал. Летецът е оцелял, но армията се е сблъскала със скъпоструващ проблем – не е успяла да открие самолета. Това принуди военновъздушната база в Чарлстън да поиска помощ от жителите на щата.

"Ако разполагате с някаква информация, която може да помогне на нашите спасителни екипи да открият F-35, моля, обадете се на Центъра за отбранителни операции", гласи публикация на военната база в социалната мрежа "Екс".

Издирването се провежда около две езера северно от град Чарлстън в координация с федералните авиационни регулатори. Изтребителите F-35, произведен от "Локхийд Мартин", струва около 80 млн. долара. Технологията стелт прави даден летателен апарат "невидим" за радарите.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар