Home » Свят » САЩ предупредиха, че екстремисти ще атакуват Москва. Путин и руските спецслужби ли визираха?

САЩ предупредиха, че екстремисти ще атакуват Москва. Путин и руските спецслужби ли визираха?

Сподели новината

На сайта на американското посолство в Русия се появи мистериозно съобщение, което призовава американските граждани да избягват публични събития през следващите 48 часа заради риск от терористична атака.

Според службите на САЩ има опасност от нападение от екстремисти. В същото време главният екстремист в Русия е нейният президент Владимир Путин. Така че кого визираха американците, пита руският опозиционен политик и журналист Игор Яковенко.

В интервю за OBOZ.UA той каза, че е трудно да се предположи кого точно са имали предвид дипломатите, но е очевидно, че те спокойно могат да включат руските специални служби и сили за сигурност.

Една дума ме обърква в това предупреждение: екстремисти. Наистина не разбирам какви екстремисти ще атакуват големи тълпи от хора в Москва. Кого визират? Екстремисти от руските специални служби, ОМОН, гвардията? – заяви Игор Яковенко.

Според него е малко вероятно руските служби сами да се опитват да сплотят руското общество преди изборите чрез терористичен атентат, защото вече е ясно, че Путин печели вота. „Като цяло не разбирам нито тона на тази новина, нито нейното съдържание“, заяви руският опозиционер.

„Днес руското правителство е основният терорист и екстремист, който застрашава живота и здравето на хората. Не знам какви други екстремисти да търся, ако има Путин“, каза още той.

Коментирайки предстоящите предизвестени избори за президент, Яковенко каза, че подкрепата на Путин е основно в безразличието на гражданите. Освен това руската телевизия не казва нищо за огромния брой жертви, които дава руската армия в Украйна. А това, което не съществува по телевизията, не съществува и в масовото съзнание на руснаците.

Друг важен момент е, че това са загуби предимно в периферни райони – като Бурятия. Столицата Москва практически е недокосната от войната, защото руската армия не мобилизира хора от големите градове, където ще формира общественото съзнание.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар