Home » Свят » САЩ: 96% от помощта за Украйна вече е изразходвана

САЩ: 96% от помощта за Украйна вече е изразходвана

Сподели новината

САЩ вече са похарчили 96% от средствата, отпуснати за Украйна от началото на войната, каза говорителят на Белия дом Джон Кърби пред репортери в сряда, предаде kyivindependent.com.

„Ако броим общия размер на средствата, предоставени на Украйна от началото на войната, което е повече от 60 милиарда долара, не само помощ за сигурността, но и икономическа, финансова и хуманитарна помощ, използвахме приблизително 96% от отпуснатото“, каза Кърби.

Кърби подчерта, че въпреки насрещните ветрове администрацията на Байдън остава уверена в способността на Украйна да постигне целите си.

„Украинците първи ще ви кажат, че не напредват и не са напреднали в това контранастъпление толкова, колкото им се иска“, каза Кърби.

"Те са способни, те са силни, те са смели. Имат добро командване и контрол."

Финансирането за Украйна се превърна в политическа полемика в САЩ през последните седмици, като администрацията на Байдън силно подкрепя продължаващата подкрепа, докато партизански битки за помощта разтърсват законодателния орган.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар