Home » Свят » Сградата в Кайро рухва – 23 загинали

Сградата в Кайро рухва – 23 загинали

Жилищна сграда се срути в египетската столица Кайро. Поне 23 души са загинали. Държавният уебсайт за новини „Ал-Ахрам“ съобщи, че службите за спешна помощ са намерили още мъртви от развалините. 25 души са ранени. Силите за сигурност отцепиха района, докато спасителите, подпомагани от багери, търсеха още жертви.

Сградата в източния Кайро се срути в събота вечер. Прокурорът разследва причината за инцидента. Очевидци казаха на египетските медии, че мазето на сградата е било използвано като фабрика преди време и че в резултат на това статиката може да се е променила. Срутването на жилищни сгради не е необичайно в Египет.

Една от причините е големият брой сгради без разрешителни, лоша поддръжка на по-стари сгради и лошо прилагане на разпоредбите за безопасност на сградите. Често допълнителни етажи се изграждат върху съществуващите къщи без разрешението на властите.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената